Še vedno sta obvezni maska in PCT pogoj
November 3, 2021
Plezalni center Celje 1 maj
Začetni in nadaljevalni tečaj za odrasle – december
November 12, 2021

Kot vam je znano je Vlada RS sprejela nov odlok, v katerem se nahajajo tudi pomembni členi za opravljanje naše dejavnosti in obiskovanje naših tečajev, vadb ter vstop v Plezalni center Celje na sploh.

Spodaj povzemamo odlok:

Samotestiranje s testi HAG v domačem okolju je po novem obvezno za vse učence in dijake od 12. leta dalje za udeležbo v športnih programih in športno rekreativnih dejavnostih ter obšolskih dejavnostih.

Odlok po novem določa, da se morajo vsi učenci in dijaki (tudi mlajši od 15 let) za udeležbo v športnih programih in športno rekreativnih dejavnostih ter obšolskih dejavnostih samotestirati s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju, in sicer dvakrat tedensko v enakih presledkih. Novost je, da je samotestiranje s testi HAG ustrezen način za izkazovanje izpolnjevanja pogoja PCT tudi za udeležbo v vseh oblikah obšolskih dejavnosti. Samotestiranje ni potrebno za osebe, ki so covid-19 prebolele oziroma so polno cepljene proti virusu SARS-CoV-2.

Teste za samotestiranje lahkovsi starši  brezplačno prevzamete v lekarnah po vsej Sloveniji.

*Obvestilo: zaradi povečanega števila okuženih posameznikov in posledično strožjega nadziranja ukrepov za preprečevanje koronavirusa, vas obveščamo, da je v Plezalnem centru obvezna uporaba zaščitne maske pri vstopu, med vadbo in med plezanjem pa ni potrebna.

Obveščamo vas tudi, da bodo inšpekcijske službe skupaj s finančno upravo in policijo poostrile nadzor nad spoštovanjem pogoja PCT. S strani Inšpektorata za šolstvo in šport smo prejeli obvestilo, da bodo v prihajajočem tednu poostreno preverjali izpolnjevanje obveznosti preverjanja izpolnjevanja pogoja PCT s strani ponudnikov športnih dejavnosti. Ponudniki športnih programov oziroma športnih storitev smo dolžni preverjati izpolnjevanje pogoja PCT s strani uporabnikov na vstopnih točkah z neposrednim vpogledom v ustrezna dokazila, ki jih predložijo uporabniki/udeleženci. Osebam, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne sme dovoliti uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti.

Bodimo družbeno odgovorni in se držimo vladnih priporočil, da zavarujemo sebe, svoje otroke in vse v klubu.

Comments are closed.