parallax background

V Celju peklensko napeto in olimpijsko

June 19, 2019
25-6-2019 ZAPRTO
ZAPRTO 25.6.2019
June 19, 2019
PLEZANJE MED POLETNIMI POČITNICAMI
Plezanje med poletnimi počitnicami
June 20, 2019

V Celju peklensko napeto in olimpijsko

Celje je gostilo prvo tekmo v športnem plezanju za olimpijsko kombinacijoB ilo je vroče, bilo je peklensko in napeto kot struna, a bilo je olimpijsko. V takem duhu je minila prva tekma za olimpijsko kombinacijo v športnem plezanju, ki je potekala med 14. in 16. junijem v Celju. Dva prizorišča, Plezalni center Celje z visoko in hitrostno steno ter balvanska stena na bližnjem parkirišču, sta v treh dneh kljub visokim temperaturam in zato tudi težkim tekmovalnim pogojem, predvsem na balvanski steni, privabila vsak dan nekaj sto obiskovalcev ter poskrbela za pozitivno vzdušje in sproščeno večerno druženje. Ne preseneča, da so se že kovali načrti za naprej.

Kvalifikacije za olimpijsko kombinacijo pri članih so potekale v petek, najprej z balvanskim plezanjem, naslednji dan pa so se najboljši slovenski plezalci pomerili še v težavnostnem in hitrostnem plezanju. V nedeljo sta v velikem finalu pričakovano slavila Janja Garnbret in Jernej Kruder, toda nihče od njiju ni prišel do tega mesta zlahka. Oba sta prehitro startala v hitrosti in zmaga je avtomatsko pripadala Urški Repušič in Žigu Zajcu. Garnbretova je imela nekaj težav z balvanskimi problemi, medtem ko je Jernej Kruder opravil z njimi brez težav. Tesno je bilo tudi v težavnosti, kjer sta pri dekletih dosegli vrh tako Garnbretova kot Lučka Rakovec, a je bila slednja za las prepočasna. Skupna zmaga je tako vendarle pripadala najboljši plezalki na svetu. Kruder je bil v težavnosti drugi za Domnom Škoficem, seštevek vseh treh disciplin pa je pokazal na prvo mesto za celjskega šampiona.

Poleg članov so se v Celju v vseh treh dneh pomerili tudi mlajši športni plezalci, ki počasi, a vztrajno stopajo po stopinjah svojih starejših kolegov in idolov. Kar nekaj novih plezalcev smo lahko zaznali, ki imajo vse možnosti in potencial, da postanejo vrhunski športni plezalci. Kaže, da se za prihodnost tega športa v Sloveniji in tudi v Celju ni treba bati. V vseh treh disciplinah so se preizkusili tako najmlajši, to so cicibani, kot že starejši plezalci, vse od mlajših dečkov in deklic, starejših dečkov in deklic do kadetov in kadetinj, tekme pa so veljale za državno prvenstvo. Rezultate vseh tekem objavljamo v spodnjem dokumentu.

Screenshot-2019-06-19-15.15.11

Za nami je pester, zabaven, športen, a tudi deloven vikend. Ekipa PCC se zahvaljuje vsem sponzorjem in posameznikom, ki so pomagali pri organizaciji tekme in s svojo prisotnostjo omogočili, da je tekmovanje poteklo gladko. Skupaj smo naredili prvo, a najbrž ne zadnjo olimpijsko kombinacijo res nepozabno. In ob koncu se lahko spomnimo le še na star afriški pregovor, ki pravi: Če hočeš iti hitro, pojdi sam, če hočeš iti daleč, pojdimo skupaj.

Vaša Ekipa PCC


20190614_155906_size
DSC09095_size
Celje je gostilo prvo tekmo v športnem plezanju za olimpijsko kombinacijo
20190616_142527_size
20190616_105715_size
20190614_180359_size
DSC08746_size
DSC08849_size

Za ogled preostalih fotografij obiščite povezavo na Google drive

Comments are closed.